
De ser ut som små perfekta äpplen, men vid första tuggan möts du av krämig vaniljfyllning och syrlig äppelkompott. Dessa fruktbakelser är en lek med ögat – och smaklökarna! Vi kunde helt enkelt inte låta bli att skapa vår egen version av årets virala baktrend - Trompe l’œil.
Här har vi valt en bas av Philadelphiaost och vanilj, kombinerad med äppelkompott smaksatt med en hint av kardemumma. Om du vill kan du lägga till en sockerkaksbotten eller byta ut den vita chokladen mot exempelvis deco melts. Möjligheterna är oändliga – prova dig fram, baka och njut!
Inspireras av våra produkter för att skapa egna fruktbakelser.
RECEPT
INGREDIENSER
Äppelkompott
Vaniljfyllning
Överdrag
Dekoration
DU BEHÖVER OCKSÅ
1. Äppelkompott: Hacka äpplet i små bitar och lägg i en kastrull tillsammans med syltsocker. Koka tills äpplet når önskad konsistens – kom ihåg att kompotten stelnar något när den svalnar. Smaksätt med kardemumma och pressad citron efter tycke och smak. Låt kompotten svalna helt.

2. Vaniljfyllning: Skrapa ur vaniljstången och blanda fröna med florsocker och Philadelphiaost. Vispa grädden och rör ned i ostblandningen. Fyll smeten i en spritspåse – det gör det enklare att fylla formarna.

3. Fyllning av formar: Fyll formarna till hälften med vaniljfyllningen. Skapa en liten grop med en sked och fyll gropen med äppelkompott. Täck med resten av vaniljfyllningen. Ställ formarna i frysen i några timmar eller över natten.
4. Chokladöverdrag: Smält vit choklad och blanda eventuellt med chokladfärg. Tips! För ett tunnare skal kan du även blanda chokladen med 50% kakaosmör.

5. Ta fram formarna en stund innan doppning så lossnar bakelserna lättare. Trä dem på en provsticka eller grillpinne och doppa i chokladen. Låt svalna på ett droppgaller.

6. Dekoration: Ställ upp äpplena på rad och spraya med Velvet-spray på cirka 30–35 cm avstånd i snabba rörelser. Ställ gärna en kartong eller liknande bakom för enklare rengöring.

7. Fäst blad eller små kvistar som stjälk och dekor. Klart!

Produkten har blivit tillagd i varukorgen