
Skapa en elegant och tropisk dessert med @sweetbycarolin's recept på mangobakelse med vaniljmousse. Kombinationen av len vaniljmousse, frisk mangokompott och ett tunt lager av FunCakes Deco Melts ger både en ljuvlig smak och ett proffsigt utseende. Som avslutning sprayas bakelsen med röd och grön velvet spray.
Inspireras av våra produkter för att skapa egna fruktbakelser.
RECEPT
INGREDIENSER
Vaniljmousse
Mangokompott
Överdrag
Dekoration
DU BEHÖVER OCKSÅ
1. Vaniljmousse: Koka upp 450 g av grädden tillsammans med mjölk och vaniljfrön. Vispa ihop äggulor, socker och vaniljsocker i en separat bunke. Häll äggvispet ned i den varma gräddblandningen under omrörning. Sjud till 85 °C medan du rör om hela tiden. Tillsätt de blötlagda gelatinbladen, sila smeten och låt svalna i kyl. Vispa 500 g grädde lätt och vänd försiktigt ned i den svala blandningen.
2. Mangokompott: Lägg alla ingredienser i en kastrull och låt koka i cirka 2 minuter. Mixa till en slät puré. Hacka lite extra mango i små bitar och rör ner när kompotten har svalnat.

3. Fyllning av formar: Fyll formen till hälften med vaniljmousse. Ställ i frysen i cirka 30 minuter så att moussen stelnar något. Bred på ett lager av mangokompott. Fyll resten av formen med vaniljmousse så att den täcks helt. Ställ formen i frysen i minst 24 timmar. Ta ut de frysta bakelserna ur formen.
4. Dekoration: Smält vita Deco Melts tillsammans med lite kakaosmör för att göra konsistensen lösare. Färga blandningen med Colour Mills oljebaserade färg i nyansen Mango. Doppa de frysta bakelserna i den färgade Deco Melts-blandningen. Låt stelna. Spraya till sist bakelserna med röd och grön velvet spray för en lyxig sammetsfinish.

Recept och bilder från @sweetsbycarolin.
Relaterade produkter
Produkten har blivit tillagd i varukorgen