Bee safe pavlova av Anna Winér

Anna Winér står bakom Instagram-kontot @anna_winer där hon delar med sig av inspirerande recept som är både vegetariska/veganska, glutenfria och utan vitt socker. Anna har i samarbete med oss tagit fram ett recept på ljuvliga bi-pavlosas. Baka och njut!

 

 

Pavlova och fyllning:

3 dl kikärtsspad

5 tsk fibersirap

2 krm ättika (24%)

Livsmedelsfärg (t ex ProGel)

ca. 2 krm xantangummi

Smaksättning (t ex Lorann eller Borgeby)

 

Tillbehör:

Vit choklad, valfri sort

Mörk choklad, valfri sort

 

Så gör du 2 st:

1. Sjud kikärtsspadet tills ca. 1 dl återstår. Häll vätskan i en bunke av glas eller metall och ställ i frysen tills det svalnat.

2. Vispa sedan vätskan med fibersirap, ättika och livsmedelsfärg till en fluffig och fast maräng.

3. Spritsa marängen runt 2 kupolformade silikonformar och spritas även 2 cirklar på ett bakplåtspapper som ska bli bottnar till bakelserna. Spara resterande maräng till fyllningen.

 

 

4. Grädda marängen i 90 minuter på 100 grader. Stäng av värmen och låt marängen ligga kvar några timmar tills den är helt krispig.

5. Smält vit choklad och häll ut på ett bakplåtspapper. Låt stelna lite innan du skär och stansar ut vingar, se bilderna nedan.

 

 

 

6. Vispa den överblivna marängen med xantangummi och smaksättning. Jag valde marshmallowssmak!

 

 

7. Fyll marängkupolerna med marängfyllningen. Placera kupolerna ovanpå de runda marängbottnarna som du placerat chokladvingarna på, se bilderna.

 

 

 

 

8. Spritsa smält choklad som detaljer på pavlovan och servera!

 

Relaterade produkter

Produkten har blivit tillagd i varukorgen