Vår ambassadör Frida Bornholt @kakmakeria har bakat en juldoftande saffranskaka med vispad vaniljpannacotta. Sin vackra form får kakorna i Nordic Wares Bakform Heritage Bundtlette. Hela receptet ser du här nedan.
DU BEHÖVER | |
Saffranskaka: - 100 g smör eller margarin
- 0,5 g saffran
- 1,5 dl strösocker
- 2 ägg
- 2 msk mjölk
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljpulver
Vaniljpannacotta: - 3 dl vispgrädde
- 1 gelatinblad
- 1 dl socker
- 1 tsk vaniljpulver
| |
|
Gör så här:
Saffranskaka
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smörj och mjöla bakformen/plåten.
- Bryn smöret i en kastrull. Låt svalna och tillsätt sedan saffran och mjölk.
- Vispa ägg, vaniljpulver och socker poröst. Rör ner smöret och mjölken. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner det i smeten.
- Fyll formarna med smeten.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Kontrollera med en sticka.
- Låt svalna innan du tar loss kakorna från bakformen
Vispad vaniljpannacotta
- Blötlägg gelatinbladet.
- Koka upp grädde, socker och vaniljpulver.
- Rör ned gelatinbladet och låt det smälta i gräddblandningen.
- Ställ i kylen i minst 4 timmar, helst över natten.
- Vispa med elvisp till en fluffig kräm.
Montering
- Dela saffranskakorna på mitten.
- Spritsa pannacottan och lägg tillbaka locket.
- Dekorera med florsocker.
Bilder och recept av @kakmakeria