Recept | Saffranskaka med vispad pannacotta av Frida Bornholt

Recept saffranskaka


Vår ambassadör Frida Bornholt @kakmakeria har bakat en juldoftande saffranskaka med vispad vaniljpannacotta. Sin vackra form får kakorna i Nordic Wares Bakform Heritage Bundtlette. Hela receptet ser du här nedan. 
 

     RECEPT

DU BEHÖVER

 

Saffranskaka:

  • 100 g smör eller margarin
  • 0,5 g saffran
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 2 msk mjölk
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljpulver

Vaniljpannacotta:

  • 3 dl vispgrädde
  • 1 gelatinblad
  • 1 dl socker
  • 1 tsk vaniljpulver
 

Recept saffranskaka

Gör så här:

Saffranskaka

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj och mjöla bakformen/plåten. 
  3. Bryn smöret i en kastrull. Låt svalna och tillsätt sedan saffran och mjölk.
  4. Vispa ägg, vaniljpulver och socker poröst. Rör ner smöret och mjölken. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner det i smeten.
  5. Fyll formarna med smeten.
  6. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Kontrollera med en sticka.
  7. Låt svalna innan du tar loss kakorna från bakformen

Vispad vaniljpannacotta

  1. Blötlägg gelatinbladet.
  2. Koka upp grädde, socker och vaniljpulver.
  3. Rör ned gelatinbladet och låt det smälta i gräddblandningen.
  4. Ställ i kylen i minst 4 timmar, helst över natten.
  5. Vispa med elvisp till en fluffig kräm.

Montering

  1. Dela saffranskakorna på mitten.
  2. Spritsa pannacottan och lägg tillbaka locket.
  3. Dekorera med florsocker.

recept saffranskaka

Bilder och recept av @kakmakeria

 

Produkten har blivit tillagd i varukorgen