Trender att inspireras av till årets bröllopstårtor – Xavierbakar

bröllopstårta Therese Xavier

Tårtexperten Xavierbakar har trendspanat på vad som ser ut att bli populärt till sommarens bröllop och bröllopstårtor. Inspireras av hennes tips!

 

BRÖLLOPSSÄSONGEN ÄR HÄR, VAD SER DU FÖR TRENDER FÖR BRÖLLOPSTÅRTOR?

- Trevåningstårtor är en populär förfrågan från mina kunder, man vill gärna ha en maffig tårta. Tycker mig även se enklare tårtor som trend, jag har exempelvis gjort en bröllopstårta som är täckt i rosa marängsmörkräm och endast med en stor rosa rosett i organza som dekoration. Och moussetårtor har fortsatt hög efterfrågan, även till bröllop då många inte är så förtjusta i vanlig tårta.

Jag ser också mycket ringar i trä eller metall som man smyckar med blommor och använder som dekoration på tårtan. Att klä ringar med blommor verkar vara en trend även hos florister och ofta syns tärnor hålla en sådan ring.

Torkade blommor ser också ut att trenda i år. Jag torkar och pressar mycket blommor just nu, penséer bland annat. Det är en perfekt hållbar dekoration, man kan köpa blommor och torka och ha kvar en lång tid. Jag köper blommor hos en blomsterhandlare för att veta att de är ätbara och inte besprutade. Och om blommorna inte används kan man mosa dem och göra blomströssel. Jag ska dekorera en bröllopstårta med torkade blommor snart. Jag tror att det kan bli en trend och att många idag vill försöka tänka på hållbarheten.

tårta med torkade blommor

torkade blommor till tårta

HUR TÄNKER DU NÄR DU VÄLJER TÅRTDEKORATIONER?

- Får jag välja så vill jag gärna ha dekorationer på tårtan som går att äta, jag använder inte plastfigurer eller sådant som inte är ätbart. Mitt mål är att göra både fina och goda tårtor, och jag lägger mycket tid på båda delarna. Jag vill alltid använda riktiga råvaror och gör allt från grunden.

På senare tid tycker jag mycket om att arbeta med stenciler för att spackla mönster på tårtorna. Jag gör även en del modellering, och blir bättre och bättre på det. Jag upplever det dock svårt att locka kunder med modellering då priset såklart blir högre. Modellering kräver några timmars arbete.

Jag har också börjat experimentera med rispapper och att blötlägga och torka waferpapper för att använda som dekorationer till tårtan. Tänker mig en clean tårta och med rispapper eller waferpapper som drapering. Kanske är det nästa trend?

 

Följ @Xavierbakar på Instagram.
Läs också vår Intervju med Therese Xavier.

Xavier

Produkten har blivit tillagd i varukorgen