Recept | Äppelkaka med kolafrosting av @happybakingbysandra

Recept äppelkaka

Vår ambassadör Sandra Bjurek @happybakingbysandra bjuder här på ett härligt recept på äppelkaka med krämig kolafrosting gjord på FunCakes smaksättning Caramel. Den mjuka och saftiga äppelkakan smälter i munnen och är en garanterad succé på fikat. 

Äppelkakan är bakad i PMEs fyrkantiga bakform 35 x 35 cm

 

     RECEPT

DU BEHÖVER

 

Äppelkaka:

  • 6,25 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bikarbonat
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 dl strösocker
  • 2 dl farinsocker
  • 1,5 tsk malen kanel
  • 3 dl neutral olja (ex. rapsolja)
  • 2 dl filmjölk
  • 3 ägg
  • 2 medelstora äpplen

Kolafrosting:

  • 200 gram philadelphiaost
  • 100 gram rumsvarmt smör
  • 4 dl florsocker
  • Caramel smaksättning, en klick. (smaka av)
 

 

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Täck formen med bakplåtspapper.
  2. Börja med äppelkakan. Blanda vetemjöl, bikarbonat, bakpulver, salt, vaniljsocker, strösocker, farinsocker och kanel i en bunke.
  3. Rör ned olja, filmjölk och ägg och blanda ihop till en jämn smet.
  4. Skala, kärna ur och riv äpplena fint. Vänd försiktigt ned äpplena i smeten.
  5. Häll upp smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter tills kakan är helt genomgräddad. Känn med en sticka. Låt kakan svalna.

  1. Nu är det dags för frostingen. Vispa rumsvarmt smör, philadelphiaost och florsockret till en jämn frosting. Klicka i caramel-smaksättningen och fortsätt vispa. Smaka av efter hand.
  2. Bred ut eller spritsa frostingen på kakan och njut av en supersaftig kaka!

Produkten har blivit tillagd i varukorgen