Vår ambassadör Sandra Bjurek @happybakingbysandra bjuder här på ett härligt recept på äppelkaka med krämig kolafrosting gjord på FunCakes smaksättning Caramel. Den mjuka och saftiga äppelkakan smälter i munnen och är en garanterad succé på fikat.
Äppelkakan är bakad i PMEs fyrkantiga bakform 35 x 35 cm.
DU BEHÖVER | |
Äppelkaka: - 6,25 dl vetemjöl
- 0,5 tsk bikarbonat
- 0,5 tsk bakpulver
- 0,5 tsk salt
- 1 msk vaniljsocker
- 3 dl strösocker
- 2 dl farinsocker
- 1,5 tsk malen kanel
- 3 dl neutral olja (ex. rapsolja)
- 2 dl filmjölk
- 3 ägg
- 2 medelstora äpplen
Kolafrosting: - 200 gram philadelphiaost
- 100 gram rumsvarmt smör
- 4 dl florsocker
- Caramel smaksättning, en klick. (smaka av)
| |
|
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader. Täck formen med bakplåtspapper.
- Börja med äppelkakan. Blanda vetemjöl, bikarbonat, bakpulver, salt, vaniljsocker, strösocker, farinsocker och kanel i en bunke.
- Rör ned olja, filmjölk och ägg och blanda ihop till en jämn smet.
- Skala, kärna ur och riv äpplena fint. Vänd försiktigt ned äpplena i smeten.
- Häll upp smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter tills kakan är helt genomgräddad. Känn med en sticka. Låt kakan svalna.
- Nu är det dags för frostingen. Vispa rumsvarmt smör, philadelphiaost och florsockret till en jämn frosting. Klicka i caramel-smaksättningen och fortsätt vispa. Smaka av efter hand.
- Bred ut eller spritsa frostingen på kakan och njut av en supersaftig kaka!