Pralinfyllning med smak av blåbärscheesecake

I vår Facebookgrupp Praliner & choklad - tantfondant har medlemmen Moa Mill delat med sig av ett recept på praliner med smak av blåbärscheesecake. En blåbärsfyllning tillsammans med en vit chokladganache på digestivebotten omsluten av choklad - det kan inte bli bättre! 

Bild från Moa Mill
 

INGREDIENSER

Digestivebotten

  • 100 g digestivekex
  • 30 g rumstempererat smör 


Blåbärsfyllning 

  • 150 g färska eller frysta blåbär.
  • 1 dl strösocker
  • 3 gelatinblad
  • 2 krm citronsyra 
  • 3 msk vatten 


Vit chokladganache 

  • 150 g vit choklad 
  • 0.75 dl grädde 
  • 1/4 vaniljstång 


GÖR SÅ HÄR:

Digestivebotten 

  1. Mixa digestivekexen och blanda med det rumsvarma smöret. 
  2. Häll ut på bakplåtspapper och grädda i ugnen på 175 grader i några minuter tills kexen fått lite färg. 

Blåbärsfyllning 

  1. Lägg gelatinbladen i vatten i 5 minuter. 
  2. Koka upp blåbär med vattnet och tillsätt strösocker, låt koka tills sockret lösts upp. 
  3. Blanda ner de urkramade gelatinbladen och citronsyran.
  4. Sila bären och låt svalna till rumstemperatur.

Vit chokladganache 

  1. Hacka chokladen och lägg i en bunke. 
  2. Skär ut en fjärdedel av en vaniljstång, dela och skrapa ur fröna.
  3. Koka upp vaniljstången tillsammans med grädden i en tjockbottnad kastrull. 
  4. Häll den kokande grädden över chokladen och rör om ordentligt så all choklad smälter.

Relaterade produkter

Produkten har blivit tillagd i varukorgen