I vår Facebookgrupp Praliner & choklad - tantfondant har medlemmen Moa Mill delat med sig av ett recept på praliner med smak av blåbärscheesecake. En blåbärsfyllning tillsammans med en vit chokladganache på digestivebotten omsluten av choklad - det kan inte bli bättre!
Bild från Moa Mill
INGREDIENSER
Digestivebotten
- 100 g digestivekex
- 30 g rumstempererat smör
Blåbärsfyllning
- 150 g färska eller frysta blåbär.
- 1 dl strösocker
- 3 gelatinblad
- 2 krm citronsyra
- 3 msk vatten
Vit chokladganache
- 150 g vit choklad
- 0.75 dl grädde
- 1/4 vaniljstång
GÖR SÅ HÄR:
Digestivebotten
- Mixa digestivekexen och blanda med det rumsvarma smöret.
- Häll ut på bakplåtspapper och grädda i ugnen på 175 grader i några minuter tills kexen fått lite färg.
Blåbärsfyllning
- Lägg gelatinbladen i vatten i 5 minuter.
- Koka upp blåbär med vattnet och tillsätt strösocker, låt koka tills sockret lösts upp.
- Blanda ner de urkramade gelatinbladen och citronsyran.
- Sila bären och låt svalna till rumstemperatur.
Vit chokladganache
- Hacka chokladen och lägg i en bunke.
- Skär ut en fjärdedel av en vaniljstång, dela och skrapa ur fröna.
- Koka upp vaniljstången tillsammans med grädden i en tjockbottnad kastrull.
- Häll den kokande grädden över chokladen och rör om ordentligt så all choklad smälter.