Enkel marängtårta 

 

Marängtårta recept med färska bär

Bild: Canva

När sommaren äntligen har kommit och midsommar väntar runt hörnet är det väl ingen som säger nej till en marängtårta med grädde och jordgubbar. Marängtårtan är en favorit och lite av en klassiker, den går hem hos de flesta och jordgubbar gör den extra somrig. Bara att tänka på den ger sommarkänslor! Läs nedan recept för att baka en enkel marängtårta. 

 

Recept Enkel Marängtårta | 10 bitar

 

Ingredienser  

  • 8 äggvitor 
  • 4 dl strösocker 
  • 2 msk majsstärkelse 
  • 2 tsk ättiksprit 12 % 

Fyllning 

  • 150 g jordgubbssylt 
  • 150 g lemon curd 
  • 5 dl vispgrädde 
  • 1 l jordgubbar, delade(eller andra bär som björnbär, hallon och blåbär) 
  • 1 knippe färsk citronmeliss (eller färsk mynta) 

Gör så här 

  • Sätt ugnen på 140 grader. 
  • Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Rör ner socker och vispa marängen tills den är glansig och toppig. Vispa sedan ner maizena och ättikssprit. 
  • Bred ut marängen i cirklar på två plåtar klädda i bakplåtspapper. Grädda i 1 h 15 minuter och låt sedan gärna marängen stå kvar ett par timmar i ugnen eller över natten. 
  • Bred ut sylten. Vispa grädden fluffig och bred ut hälften över sylten. 
  • Lägg sedan på den andra marängbotten. Bred ut lemon curd eller ett till lager med sylt, men dubbla då mängden sylt för hela receptet. Anpassa fyllningen efter smak, kanske du hellre vill ha choklad eller smörkräm som fyllning i marängtårtan. 
  • Avsluta med grädde på toppen och dekorera med mycket jordgubbar och citronmeliss. 

 

Marängtårta recept med färska bär

Bild: Canva 

Produkten har blivit tillagd i varukorgen