Recept Cupcakes med lime och nässlor av @anglakakeriet

 

Änglakakeriet ambassadör recept cupcakes lime och nässlor

Bild: Monika Landström

Vad säger ni om dessa härliga cupcakes med lime och nässlor, fyllda med limecurd? Vackert spritsade med Wilton tyll 2D och dekorerade med Super Streusel Heartbeat. Vår ambassadör @anglakakeriet bakar gärna med ingredienser från naturen, och visst vore det väl spännande att testa på att baka med nässlor? Här nedan kommer hennes recept.  

 

RECEPT MUFFINS | 20 st

Du behöver:

MUFFINS

  • 50 g smält smör 
  • 1 dl mjölk  
  • 2 ägg 
  • 2 dl socker 
  • 4 dl mjöl 
  • 2 tsk bakpulver 
  • 2 tsk vaniljsocker 
  • 2 lime 
  • 1 l förvällda hackade nässlor(se beskrivning nedan) 

LIMECURD 

  • 4 lime (skal och saft) 
  • 2 ägg 
  • 2 dl socker 
  • 75 g smör 

FROSTING

  • Limecurd blandat med vispgrädde/färskost/smörkräm

 

Att förvälla nässlor:

  1. Plocka nässlor med handskar.
  2. Klipp av bladen.
  3. Lägg ner bladen i kokande vatten.
  4. Låt koka i ca 2 minuter. 
  5. Skölj i kallt vatten.
  6. Krama ur vattnet.
  7. Klart! Går utmärkt att frysa.

 

Gör såhär:

  1. Blanda smör och mjölk med varandra.
  2. Vispa ägg och socker pösigt.
  3. Häll i nässlorna och vispa lite till.
  4. Häll i mjölkblandningen, rivet skal av 2 lime och saften av 1 lime. Rör om.
  5. Blanda försiktigt ned mjölblandningen.
  6. Fyll muffinsformar till hälften.
  7. Grädda i 8-10 minuter i 225 °C. Pröva med sticka, den ska nästan vara torr.
  8. Gör en grop i muffinsen och fyll denna med avsvalnad limecurd blandat med din frosting (vispgrädde/färskost/smörkräm). Lägg tillbaks det du gröpte ur.
  9. Spritsa frostingen på muffinsen och dekorera.
  10. Njut av dina gröna pärlor!

 

LIMECURD

  1. Lägg skal och limesaft i en kastrull tillsammans med ägg och socker.
  2. Låt sjuda under konstant vispning tills det tjocknar till en kräm. Det tar ca 15-30 minuter.
  3. Blanda ner smörklickar.
  4. Klart! Går utmärkt att frysa.

 

Ambassadör Änglakakeriet recept cupcakes med lime och nässlor

 

0 kommentarer

Ingen har kommenterat detta inlägg ännu. Bli den första att kommentera!

Produkten har blivit tillagd i varukorgen