.jpg)
Bild: Monika Landström
Vad säger ni om dessa härliga cupcakes med lime och nässlor, fyllda med limecurd? Vackert spritsade med Wilton tyll 2D och dekorerade med Super Streusel Heartbeat. Vår ambassadör @anglakakeriet bakar gärna med ingredienser från naturen, och visst vore det väl spännande att testa på att baka med nässlor? Här nedan kommer hennes recept.
RECEPT MUFFINS | 20 st
Du behöver:
MUFFINS
- 50 g smält smör
- 1 dl mjölk
- 2 ägg
- 2 dl socker
- 4 dl mjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 lime
- 1 l förvällda hackade nässlor(se beskrivning nedan)
LIMECURD
- 4 lime (skal och saft)
- 2 ägg
- 2 dl socker
- 75 g smör
FROSTING
- Limecurd blandat med vispgrädde/färskost/smörkräm
Att förvälla nässlor:
- Plocka nässlor med handskar.
- Klipp av bladen.
- Lägg ner bladen i kokande vatten.
- Låt koka i ca 2 minuter.
- Skölj i kallt vatten.
- Krama ur vattnet.
- Klart! Går utmärkt att frysa.
Gör såhär:
- Blanda smör och mjölk med varandra.
- Vispa ägg och socker pösigt.
- Häll i nässlorna och vispa lite till.
- Häll i mjölkblandningen, rivet skal av 2 lime och saften av 1 lime. Rör om.
- Blanda försiktigt ned mjölblandningen.
- Fyll muffinsformar till hälften.
- Grädda i 8-10 minuter i 225 °C. Pröva med sticka, den ska nästan vara torr.
- Gör en grop i muffinsen och fyll denna med avsvalnad limecurd blandat med din frosting (vispgrädde/färskost/smörkräm). Lägg tillbaks det du gröpte ur.
- Spritsa frostingen på muffinsen och dekorera.
- Njut av dina gröna pärlor!
LIMECURD
- Lägg skal och limesaft i en kastrull tillsammans med ägg och socker.
- Låt sjuda under konstant vispning tills det tjocknar till en kräm. Det tar ca 15-30 minuter.
- Blanda ner smörklickar.
- Klart! Går utmärkt att frysa.
.jpg)