Recept | Macarons med lemon curd

Macarons fyllda med lemon curd ger den perfekta kombinationen av sött, syrligt, mjukt och krispigt. Och framförallt är de ljuvligt goda! Färga macaronsen i olika färger och vips har du en regnbåge av läckra macarons.

macarons med lemon curd

 

     60-90 MINUTER        16-20 PERSONER 


 

Ingredienser:

Bra att ha:

Gör så här:

  1. Förbered 300 g mix för macarons enligt instruktionerna på förpackningen och färga med pastafärg till önskad färg.
  2. Lägg smeten i en spritspåse med tyll 1A och spritsa ut runda cirklar på en macaronsmatta eller ett bakplåtpapper.
  3. Låt lufttorka i 2 timmar.
  4. Värm ugnen till 140°C (130°C varmluft) och grädda macaronsen i ca 18-20 minuter.
  5. Låt svalna på mattan innan du tar bort den.
  6. Förbered 125 g mix för smörkräm enligt anvisningarna på förpackningen och färga i samma färg som macaronen.
  7. Smält deco melts, gärna i samma färgton som din macaron, och ringla sedan över hälften av macaronsen. Måla några penseldrag med ätbar guldfärg på de återstående halvorna.
  8. Lägg smörkrämen i en spritspåse med tyll 18 och lemon curd i en annan spritspåse. Spritsa små stjärnor runt kanten på insidan av hälften av skalen med smörkrämen. Fyll sedan mitten med lemon curd. 
  9. Sätt ihop macaronsen och förvara i stängd låda i kylen.

recept lemon curd macarons

Recept från FunCakes.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen