Macarons fyllda med lemon curd ger den perfekta kombinationen av sött, syrligt, mjukt och krispigt. Och framförallt är de ljuvligt goda! Färga macaronsen i olika färger och vips har du en regnbåge av läckra macarons.
60-90 MINUTER 16-20 PERSONER |
Ingredienser:
Bra att ha:
Gör så här:
- Förbered 300 g mix för macarons enligt instruktionerna på förpackningen och färga med pastafärg till önskad färg.
- Lägg smeten i en spritspåse med tyll 1A och spritsa ut runda cirklar på en macaronsmatta eller ett bakplåtpapper.
- Låt lufttorka i 2 timmar.
- Värm ugnen till 140°C (130°C varmluft) och grädda macaronsen i ca 18-20 minuter.
- Låt svalna på mattan innan du tar bort den.
- Förbered 125 g mix för smörkräm enligt anvisningarna på förpackningen och färga i samma färg som macaronen.
- Smält deco melts, gärna i samma färgton som din macaron, och ringla sedan över hälften av macaronsen. Måla några penseldrag med ätbar guldfärg på de återstående halvorna.
- Lägg smörkrämen i en spritspåse med tyll 18 och lemon curd i en annan spritspåse. Spritsa små stjärnor runt kanten på insidan av hälften av skalen med smörkrämen. Fyll sedan mitten med lemon curd.
- Sätt ihop macaronsen och förvara i stängd låda i kylen.
Recept från FunCakes.