Recept tårtbotten tre lika

3 lika-metoden är en av de enklaste och mest populära recepten i jakten på en hög och jämn tårtbotten. Med metoden behöver du inga måttsatser utan förlitar dig helt på ögonmåttet. 

Du behöver:

  • 3 glas (de måste vara lika stora)
  • Ägg
  • Socker
  • Vetemjöl
  • Ev. potatismjöl
  • Bakpulver

Ägg och bakpulver beroende på bakformens storlek:

  • 18 cm: 2 ägg och 1 tsk bakpulver
  • 20 cm: 3 ägg och 1 tsk bakpulver
  • 24 cm: 4-5 ägg och 1,5 tsk bakpulver
  • 26 cm: 5-6 ägg och 2 tsk bakpulver

Gör så här:

  1. Knäck äggen i det första glaset.
  2. Fyll upp det andra glaset med socker så att du har lika mycket socker som ägg.
  3. Fyll upp det tredje glaset, även det i samma höjd, med vetemjöl. Du kan också ersätta hälften av vetemjölet med potatismjöl för en frasigare tårtbotten.
  4. Blanda ned bakpulver i mjölglaset.
  5. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt.
  6. Sikta ned mjölblandningen i äggsmeten och blanda/vänd runt försiktigt med slickepott.
  7. Smöra bakformen och klä gärna med bakplåtspapper innan du häller ned smeten.
  8. Grädda i ca 25-45 minuter på 175 grader. Tiden varierar beroende på antalet ägg och det är viktigt att du testar med provsticka innan du tar ut tårtbotten ur ugnen. Undvik dock att öppna ugnsluckan de första 20 minuterna då det kan göra att tårtbotten sjunker ihop.

0 kommentarer

Ingen har kommenterat detta inlägg ännu. Bli den första att kommentera!

Produkten har blivit tillagd i varukorgen