Recept på Midsommartårta - Gräddtårta


Midsommar är en av de viktigaste traditionerna i Sverige där ljuset, sommaren och början av en period med lediga dagar firas in tillsammans med vänner. Förutom mängder av traditioner kring själva firandet är även maten i centrum. Tårta är ett givet inslag på midsommarfesten. Den klassiska gräddtårtan är enligt många den bästa midsommartårtan, här bjuder vi på ett recept på klassikern. Lycka till med tårtbaket! 

 

Midsommartårta gräddtårta med bär

 

Den mest klassiska tårtan på midsommar är en med grädde och bär. Hallon och passionsfrukt i kombination är en härlig fyllning som är väldig omtyckt av de flesta! Förbered passionsfruktsfluffet först då den behöver 6h för att svalna i kylen

 

Ingredienser

 

Gör så här:

Passionsfruktsfluff

1. Värm 3 dl grädde försiktigt, den ska inte koka.

2. Tillsätt 200g choklad, ta av från plattan och rör om tills det smält.

3. Ställ i kylen och låt svalna i ca. 6 timmar.

4. Vispa sedan upp till ett fluff. 

 

Hallonsylt (går lika bra med köpt sylt)

1. Blanda 225g hallon och 1 dl socker. Rör om och låt koka ihop till en sylt.

2. Låt svalna ordentligt innan användning till tårtan.

 

Tårtbotten

Baka en tårtbotten enligt tre-lika, som är av de enklaste och mest populära recepten i jakten på en hög och jämn tårtbotten. Med metoden behöver du inga måttsatser utan förlitar dig helt på ögonmåttet. 

 

Montera tårtan

1. Dela tårtbotten i tre delar.

2. Bred hallonsylt på ena lagret och passionsfrukstfluff på det andra.

3. Vispa grädden och spackla tårtan. Spritsa sedan toppen på tårtan och garnera med hallon.

 

Midsommartårtor gräddtårta upplagd på tårtbricka i guld

 

Glad Midsommar önskar vi på Tant Fondant!

 

Relaterade produkter

Produkten har blivit tillagd i varukorgen