På bilden syns Funcakes smörkräm spritsad på tårta.
När man spritsar tårtor, cupcakes eller andra bakverk finns det många alternativ att använda sig av så som fluffig frosting, smörkräm och marängsmörkräm. Här har vi valt ut våra favoriter när det kommer till att spritsa.
Fluffig frosting är en av våra populäraste mixer. Frostingen är lätt att blanda genom att endast tillsätta vatten eller mjölk, vispa i några minuter och så är den klar att spritsa. Resultatet blir en är extremt lätt och fluffig frosting. Vill man ha en en frosting som är lätt att spritsa så är det denna man ska ha. Den fungerar utmärkt att spritsa cupcakes, täcka tårtor men även till att fylla dina bakverk med. Den blir vit i färgen och har i sig har en god smak av vanilj. Fluffig frosting fungerar utmärkt att smaksätta genom att tillsätta aromer, smaksättningar, kakao eller bär. Enbart fantasin sätter gränser! Detsamma gäller färg, vill du färga den är det bara att tillsätta pastafärg eller pulverfärg tills du når önskad nyans.
I vårt sortiment hittar du även Fluffig frosting med chokladsmak.
På bilden syns Funcakes Fluffig Frostig spritsad på cupcakes.
En fluffig och god smörkräm är ett måste till dina bakverk. Smörkräm är en enkel och oemotståndlig fyllning till bakverk som tårtor och kakor - och inte minst är den en självklarhet i rulltårtor. Den godaste smörkrämen får du testa dig fram till efter smak, men ett tips är att våga experimentera med olika smaker! Utgå från en klassisk bas, lek med krämen som får ditt bakverk att smaka sådär extra gott och kommer att imponera på gästerna. Hos Tant Fondant hittar du färdig mix till smörkräm som vispas med vatten och sedan med smör.
En smörkräm går utmärkt att spritsa. För att kunna spritsa vackra rosor, andra blommor eller mönster är det bra att låta smörkrämen ha en fastare konsistens genom att tillsätta lite mer florsocker. Hemligheten bakom en riktigt fluffig och lätt smörkräm är att vispa smöret ordentligt - ju längre desto fluffigare. Låt fantasin flöda och experimentera gärna med mönster när du spritsar din smörkräm!
Vill du dekorera tårtan genom att spritsa mönster så rekommenderar vi att du lägger på ett tunt lager smörkräm på hela tårtan för att få smulor att fastna. Ställ sedan tårtan i kylen för att smörkrämen ska stelna.
Behöver du vara ute i god tid och förbereda smörkrämen innan användning? Förvara den i en lufttät behållare i kylen och den håller i upp till en vecka. Det är bra att tänka på är att låta den stå i rumstemperatur innan användning tills den blir mjuk, för att lättare kunna applicera smörkrämen. Vispa den sedan med elvisp i några minuter. Spackla smörkräm på tårtan, spritsa vackra mönster eller fyll rulltårtan - servera och njut!
Kika in vårt recept på smörkräm.
Marängsmörkräm är god att ha på både cupcakes och tårtor är lätt att arbeta med då basen är en maräng. Marängsmörkrämen blir väldigt fluffig och den är lättare än en vanlig smörkräm. Den kan också smaksättas.
Viktigt att tänka på när man smaksätter en smörkräm är att smaksättningen ska ha samma temperatur som smörkrämen, annars finns det en risk att den skär sig.
Både marängsmörkräm och smörkräm håller formen väldigt bra, efter att krämen stått i en stund i kylen är spritsningen väldigt stabil.
När man gör marängsmörkräm är det viktigt att smöret i rumsvarmt och att man gärna fördelar det i små kuber. Sedan sätter man en bunke över ett vattenbad där man värmer äggvitor och socker tills sockerkristallerna har smält. Kom ihåg att röra om.
När alla kristaller har lösts upp börjar man vispa marängen. Ett tips är att öka hastigheten stegvis. Vispa till en fluffig maräng och tillsätt därefter smöret eftersom och fortsätt vispa tills marängen och smöret blandats.
Produkten har blivit tillagd i varukorgen