Visa alla blogginlägg

Visar inlägg från Februari 2020

RECEPT BÄRCOULIS

Coulis är en tjock bärsås med koncentrerad smak och en populär fyllning till chokladpraliner. Välj dina favoritbär och sätt igång!RECEPTIngredienser:95 g puré av bär25 g strösocker15 g glukos5 g pektin8 g strösockerGör så här:Värm bärpurén i en kastrull till 40 grader.Tillsätt glukos och 25 g strösocker och låt koka upp.Ta bort kastrullen från värmen och vispa ned pektin och 8 g strösocker. Vispa ordentligt då d…

KOLA SOM PRALINFYLLNING

Fyll dina praliner med ljuvlig kola. Kolan är god som den är men kan också smaksättas på mängder av olika sätt. RECEPTIngredienser:230 g grädde130 g glykos260 g strösocker60 g kallt smörSmaksättning, t.ex pepparkakskrydda, kakao eller havssalt.Prova dig fram hur mycket smak du vill ha. 4 tsk pepparkakskrydda eller 2-3 tsk kakao brukar vara lagom. Gör så här:Koka upp grädden i en kastrull eller mikro.Koka strösocker och glykos på medelvärme tills den bl…

FYLL PRALINERNA MED CHOKLADGANACHE

Ganache är väldigt god att äta precis som den är. Men det går också att smaksätta ganachen med olika kryddor, rom, cognac eller likör. Endast fantasin sätter gränser! RECEPTRäcker som fyllning till en form med praliner. Ingredienser mörk choklad-ganache:100 g mörk choklad75 g grädde15 g glykos20 g smörIngredienser vit- eller mjölkchoklad-ganache:100 g vit choklad eller mjölkchoklad50 g grädde15 g glykos20 g rumsvarmt smör (OBS! Uteslut i vit choklad…

PEPPARKAKS-CUPCAKES MED CREAM CHEESE-FROSTING

Baka ljuvliga pepparkaksmuffins med syrlig frosting smaksatt med citron. Dekorera som du vill med sockerdekorationer eller juligt strössel. INGREDIENSER MUFFINS75 g smör2 ägg2 dl socker1 dl gräddfil3 dl mjöl2 tsk bakpulver1 påse pepparkakskryddor (använd inte riktigt hela påsen) GÖR SÅ HÄR:Vispa ägg och socker vitt och pösigt.Blanda de torra ingredienserna.Tillsätt smält avsvalnat smör, gräddfil samt de torra ingredienserna i äggblandningen.Rör iho…

BESÖK HOS EN TÅRTBAGARE

Reportage från 2019.Vi träffar Åsa Norberg, tårtbagaren som menar på att mod, tålamod och fantasi är nyckeln till framgång. Åsas driver sitt företag på deltid från sitt älskade tårtkök hemma i Moliden, ett litet samhälle strax utanför Örnsköldsvik. Hur kom det sig att du började baka och sälja tårtor?- Jag har alltid tyckt om att baka. Intresset för tårtor började när jag träffade min man Anders p&a…

RECEPT HALLONMOUSSE

Ljuvliga hallonmousse! En riktig favorit när det kommer till tårtfyllning och enkel att göra själv. RECEPTIngredienser:350 g hallon2.5 dl grädde3 gelatinbladGör så här:1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i minst fem minuter.2. Koka upp hallonen så att det blir en hallonsås. (Koka upp tillsammans med lite socker för en sötare mousse. Vi gillar när det är lite syrligt)3. Krama ur gelatinbladen och rör ned i hallonsåsen. Rör om ordentligt så blade…

VILKA TÅRTFYLLNINGAR PASSAR IHOP?

Behöver du tips på tårtfyllningar? Funderar du över vilka smaker som passar lite extra bra med varandra? Vi har listat våra favoritkombinationer som ger en garanterat smaskig tårta. Kom ihåg att det är bra att fylla tårtan dagen innan servering. Så hinner fyllningarna sätta sig ordentligt. Söker du recept? Klicka på fetmarkerade fyllningar så kommer du till en steg för steg-beskrivning. KOMBINATIONER BÄR & CHOKLADBlåbärsmousse & vit cho…

RECEPT FOTBOLLSTÅRTA

Följ vårt recept och gör din egen fotbollstårta i marsipan eller sockerpasta. Blå-gula fyllningar och gräs av fluffig frosting ger tårtan en extra touch. VANILJBOTTEN - TRE LIKAFör att göra en riktig fotbollstårta behöver du en klotformad bakform. Vi använde Bakform halvklot 16 cm och gjorde två halvklot som sedan lades ihop till en rund boll. Ingredienser 1 halvklot:2 äggströsockervetemjölpotatismjöl¼ tsk vaniljpulver eller ½ tsk vaniljsock…

HAVREBOLLAR MED HALLON & VIT CHOKLAD

Havrebollar med smak av vit choklad och en touch av lime - superenkla att göra och väldigt goda.Smaken får man enkelt genom att tillsätta smaksatt florsocker, här har vi använt White chocolate & raspberry men det går bra att tillsätta vilken smak som helst.DU BEHÖVER:100 g rumstempererat smör 100 g vit choklad 5 dl havregryn 1,5 dl kokos 1 dl smaksatt florsocker, tex White chocolate & raspberry 1 tsk vaniljsocker ½ tsk limesaft 1 msk vatten GARNERING:Limesaft Kokos Pastafä…

RECEPT SIFFERTÅRTA

Att siffertårtor blivit populära är det nog ingen som missat. De går att variera i oändlighet och dessutom har de en massa goda dekorationer ovanpå.Bäst av allt - de är enklare att göra än vad man tror! :) Recept siffertårtaDen här siffertårtan är gjord på rulltårtebottnar och har en beroendeframkallande fyllning av mango-frosting och chokladströssel. Dekorationer i gumpaste tillsammans med färska bär eller frukter ger tårtan det där…

TÅRTBOTTEN - SIFFERTÅRTA

Denna tårtbotten går snabbt att göra och passar perfekt till de populära siffertårtorna. Receptet räcker till en siffertårta i två lager. Här hittar du receptet på siffertårta. Rulltårtebotten i långpanna INGREDIENSER:5 ägg3 dl strösocker3 dl vetemjöl1 dl potatismjöl2 tsk bakpulver1 tsk vaniljsocker GÖR SÅ HÄR: 1. Vispa ägg och socker i minst 5 minuter tills det blivit riktigt vitt och poröst.2. Blanda resten av ingrediensern…

JORDNÖTSRUTOR MED CHOKLAD

Vi har fått ett smakprov från Camilla Hamids bok Baka utan ugn! Camilla är personen bakom bloggen MyKitchenStories. I sin bok visar hon att det går att baka det mesta utan ugn - bara man vågar testa. Jordnötsrutor med chokladDe här beroendeframkallande goda rutorna består av en krispig jordnötsbotten och en silkeslen ganache på mjölkchoklad. De är busenkla att göra och passar perfekt att slänga ihop vid akut sötsug. 12 bitarBOTTEN50 g smör2 1/2 dl jordnöt…

RECEPT PÅSKTÅRTA MED CHOKLADÄGG

Varför inte bjuda på en smaskig tårta till påsk? Vi bakade en påsktårta på chokladbotten med hallon- och chokladmousse som vi dekorerade med chokladägg och kycklingar i gum paste. Läs mer om hur du gör kycklingarna här. Du behöver:Tårtbotten350 g hallonCa 5 dl grädde3 gelatinblad50 g FunCakes Mix för mousse ChocolateMix för fluffig frostingCandy melts light cocoaProgel OrangeRedskap:PME tall patterned edge side scraper ribbedCake star chocolate mould egg smal…

GÖR DIN EGEN PÅSKKYCKLING

Följ vår steg för steg-beskrivning för att forma en gullig påskkyckling. Kycklingen går att göra i antingen sockerpasta eller gum paste om du vill att den ska torka lite snabbare.Perfekt när du ska dekorera påsktårtan eller cupcakes!Rulla en boll som ska bli kycklingkroppen och två mindre bollar till vingarna. Tryck ut de mindre bollarna så att de får formen av en droppe.Fäst vingarna på kroppen med ätbart lim och böj ändarna lite uppåt.Rull…

ROS I GUM PASTE MED FLORISTTRÅD

Tips innan du börjar:Använd gum paste, det går att kavla mycket tunt och det torkar fort. En balltool och en formdyna är bra att ha för att kunna få fina, tunna verklighetstrogna blad.Floristtråd finns i olika tjocklekar, ju högre siffra ju smalare är tråden. Alltså 24 gaguge är smalare än 18 gauge. Vilken storlek som passar beror på hur tunga och stora blad du ska göra. Jag har använd 22 gauge på löven och 18 gauge på rosen. OBS! Om blomman s…

Produkten har blivit tillagd i varukorgen