Coulis är en tjock bärsås med koncentrerad smak och en populär fyllning till chokladpraliner. Välj dina favoritbär och sätt igång!
RECEPT
Ingredienser:
- 100 g puré av bär
- 26 g strösocker
- 16 g glykos
- 6 g pektin
- 10 g strösocker
Gör så här:
- Värm bärpurén i en kastrull till 40 grader.
- Tillsätt 16 g glykos och 26 g strösocker och låt koka upp.
- Ta bort kastrullen från värmen och vispa ned pektin och 10 g strösocker. Vispa ordentligt då det annars riskerar att bli klumpar.
- Koka upp igen och låt koka på låg värme i ca tre minuter. Rör om ofta så det inte bränns.
- Ställ kastrullen i ett kallvattenbad så kokningen avstannar.
- Låt svalna lite och häll sedan ned i en spritspåse.
- Låt svalna till 28-29 grader innan du fyller pralinerna.