Recept bärcoulis

Coulis är en tjock bärsås med koncentrerad smak och en populär fyllning till chokladpraliner. Välj dina favoritbär och sätt igång!

RECEPT

Ingredienser:

  • 100 g puré av bär
  • 26 g strösocker
  • 16 g glykos
  • 6 g pektin
  • 10 g strösocker

Gör så här:

  1. Värm bärpurén i en kastrull till 40 grader.
  2. Tillsätt 16 g glykos och 26 g strösocker och låt koka upp.
  3. Ta bort kastrullen från värmen och vispa ned pektin och 10 g strösocker. Vispa ordentligt då det annars riskerar att bli klumpar.
  4. Koka upp igen och låt koka på låg värme i ca tre minuter. Rör om ofta så det inte bränns.
  5. Ställ kastrullen i ett kallvattenbad så kokningen avstannar.
  6. Låt svalna lite och häll sedan ned i en spritspåse.
  7. Låt svalna till 28-29 grader innan du fyller pralinerna.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen