Ros i gum paste med floristtråd

Tips innan du börjar:

Använd gum paste, det går att kavla mycket tunt och det torkar fort. En balltool och en formdyna är bra att ha för att kunna få fina, tunna verklighetstrogna blad.

Floristtråd finns i olika tjocklekar, ju högre siffra ju smalare är tråden. Alltså 24 gaguge är smalare än 18 gauge. Vilken storlek som passar beror på hur tunga och stora blad du ska göra. Jag har använd 22 gauge på löven och 18 gauge på rosen. 

OBS! Om blomman ska användas på tårta kan man antingen använda flower pics eller stoppa stjälken i Safety Seal för att få en skyddande barriär. Floristtråden bör inte stickas ned direkt i tårtan.

Steg för steg-instruktion:

1. Använd en budcone (blomknopp i frigolit) eller gör en knopp i gumpasta och låt den torka till lite. Kavla ut pastan tunnt och tryck ut fem runda cirklar med en utstickare. 

Tänk på att gumpasta torkar väldigt fort, så medans man arbetar med ett blad så lägg plastfolie över de andra.

2. Använd en formdyna och en balltool och tunna ut bladet längs med kanterna. Lägg bladet åt sidan, gärna på en flowerfoam så det torkar till lite samtidigt som det behåller formen. Gör samma sak med resten av bladen och låt dem torka lite.

3. Ta blomknoppen och pensla med lite ätbart lim. Forma två blad runtom, bladen ska vara lite ovanför där knoppen slutar. Ta ett tredje blad och fäst med lim på ena sidan och låt andra sidan "hänga" löst.

4. Gör samma sak med resten av bladen, fäst med lim på ena sidan.

5. Kavla ut mer gum paste, här använde jag rosutstickare från Culpitt men det funkar även med en rund utstickare i större storlek. Storleken beror på hur stora blad man vill göra, jag använde bladet som är 37 mm.

6. Tryck ut bladen och gör samma sak som i steg 2, kom ihåg att plasta in de andra bladen medan du jobbar med ett blad. Använd en veiner för att skapa ådror och veck i blombladet. Jag använde flower impression mat från Wilton som jag la bladet på och tryckte lite försiktigt. Lägg sedan bladen på en sked och tryck till kanterna på blommorna lite så de får liv i sig. Låt torka.

7. Medan bladen torkar gör jag roslöven, här använder jag en plunger från Cake Star. För att fästa floristtråden i bladen är det enklast att använda en veiningboard, då lägger man en floristtråd med lite lim i hålet,  kavlar ut pasta över den för att sedan stansa ut över "hålet" med hjälp av t ex en plunger. Om man inte har en veiningboard kan man göra rosbladet lite tjockare längst ned och sedan försiktigt trycka in floristtråden.

Snurra tråden lite försiktigt samtidigt som du trycker in den i bladen så går det lättare att fästa den och risken för att den ska gå sönder minskar.

Tunna ut bladen med hjälp av en Ball tool och formdyna vid behov.

8. Stansa ut bladet som ska vara under rosen, jag använde utstickare Calyx, men det funkar med en större stjärnutstickare. Tunna ut lite med hjälp av en balltool.

Måla bladet och löven så att de blir verklighetstrogna. Jag brukar måla med pulverfärgen Sugarflair Aubergine längst ned och lite på kanterna,  sedan Sugarflair Moss Green och Woodland Green på resten av bladen.

9. Ta de torkade bladen till rosen och fäst på samma sätt som tidigare, runt om knoppen i omlott. Om bladen fortfarande inte är helt torra kan man låta dem torka upp och ned. Tryck till bladen lite så blir de mer verklighetstrogna. Fäst bladen till knoppen med lim.

10. När rosen torkat helt, snurrar man floristtejpen runt. Om man håller tejpen sträckt så fäster tejpen enkelt på tråden. Jag brukar vira tejpen hela vägen ner en gång först. Sedan tar jag roslöven med tråd och lägger i den höjd där jag vill ha dem, och tejpar runt både floristtråden med rosen och floristtråden med löven.

 

Klart!

Relaterade produkter

0 kommentarer

Ingen har kommenterat detta inlägg ännu. Bli den första att kommentera!

Produkten har blivit tillagd i varukorgen