Cupcakes till studenten!

Om du vill bjuda på ett riktigt festligt studentfika som dessutom är både snabbt och enkelt måste du testa student-cupcakes! Fyll muffinsen med valfri fyllning, spritsa med fluffig frosting och toppa sedan med söta studentmössor av marshmallows. Ljuvligt gott samtidigt som det är smidigt att bjuda på i trädgården, om kalaset p g a rådande omständigheter firas utomhus. <3

 

Cupcakes med studentmössa och svenska flaggan

GÖR SÅ HÄR:

 1. Grädda först färdigt dina muffins och låt svalna. Vi har bakat traditionella vaniljmuffins men det går lika bra med t ex chokladmuffins eller citronmuffins.
 2. Jämna till toppen och gröp sedan ut ett litet hål i muffinsen med hjälp en tyll.


   
 3. Fyll muffinsen med en passande fyllning. Vi har använt vår färdiga blåbärssmaksättning blandat med fluffig frosting. 


   
 4. Spritsa muffinsen med fluffig frosting. För att förstärka blåbärssmaken har vi blandat i några droppar blåbärsarom - det kan varmt rekommenderas! Som bilden visar har vi använt flera olika tyllar när vi spritsat. Endast kreativiteten sätter gränser när det kommer till spritsning!    
 5. Nu är det dags att göra studentmössorna. Börja med att smälta mörk bakchoklad. Om du vill kan du färga chokladen så att den blir mer svart som skärmen på en studentmössa. Men annars tycker vi att det fungerar utmärkt med vanlig mörk choklad. 


   
 6. Doppa en marshmallow i chokladen och ställ ned den på ett bakplåtspapper. Dra marshmallowen lite bakåt för att efterlikna skärmen på studentmössan.
   
 7. Använd smält choklad för att limma fast små strösselkulor på studentmössorna.
   
 8. Låt chokladen stelna och lyft försiktigt bort mössorna från bakplåtspappret.
 9. Placera de färdiga studentmössorna på dina cupcakes och dekorera med partyflaggor.
 10. Klart! 

Relaterade produkter

Produkten har blivit tillagd i varukorgen