Visa alla blogginlägg

Visar inlägg från December 2021

Hur man använder överföringsark till praliner & choklad

Överföringsark används för att skapa mönster och dekorationer på praliner och choklad. Här visar vi hur du går tillväga för att använda överföringsark tillsammans med en pralinform samt hur du kan använda överföringsarken för att skapa mönster på slät choklad. ÖVERFÖRINGSARK I PRALINFORM Gör så här:Temperera chokladen enligt tempereringskurvan på chokladens förpackning.Häll chokladen i pralinformen s…

Chokladtryffel med smak av mint

En klassisk chokladtryffel gjord på mörk Callebaut-choklad smaksatt med pepparmintsolja. Oemotståndligt god och enkel att göra. Vill du inte smaksätta med mint kan du hoppa över det steget eller helt enkelt välja en annan arom efter tycke och smak. Baka och njut!INGREDIENSER:300 g Callebaut chokladpellets mörk2 dl vispgrädde25 g smörPepparmintsolja (valfri)KakaoGÖR SÅ HÄR:Värm grädde och smör till ca 75 grader och häll det sedan över chokladen.Droppa i…

Produkten har blivit tillagd i varukorgen