Recept på Limecurd

 

En syrlig limecurd, passar utmärkt att blanda ut med färskost eller grädde för tårtfyllning eller som tillbehör till glass eller kakor. 

 

Ingredienser: 

5 st lime

¾ - 1 dl strösocker

1 msk maizena

3 äggulor 

25 g rumstempererat smör

En Grön pastafärg

 

 

Gör så här: 

1. Riv skal och pressa saften ur tre stycken limefrukter.

2. Koka upp med strösockret och ta av från plattan, sila sedan bort skalen.

3. Vispa maizena med saften från de två andra frukterna, vispa sedan ner i den varma limesaften.

4. Vispa äggulorna och vispa sedan ned tillsammans med de andra. 

5. Ställ på plattan på låg värme och vispa konstant till den tjocknar. 

6. Ta bort från plattan, blanda i ev. pastafärg för färgsättning och rör ner smöret. 

7. Häll i en väl rengjord glasburk och låt svalna. Ställ sedan kallt. Hållbarhet 1-2 veckor. 

 

En syrlig limecurd

 

0 kommentarer

Ingen har kommenterat detta inlägg ännu. Bli den första att kommentera!

Produkten har blivit tillagd i varukorgen