Visa alla blogginlägg

Visar inlägg från November 2021

Recept pralinfyllning - Saffransganache

Praliner med smak av saffran. Mer jul än så här blir det inte! Receptet räcker till att fylla en pralinform. INGREDIENSER150 g vit choklad0,5 g saffran0,75 dl gräddeGÖR SÅ HÄRHacka chokladen och lägg i en värmetålig bunke.Koka upp saffran tillsammans med grädden.Häll blandningen över chokladen och rör till en jämn smet. Låt fyllningen svalna till ca 27 grader i en spritspåse innan du fyller pralinerna.

Recept pralinfyllning - Apelsinganache

Fyll pralinerna med apelsindoftande chokladganache. Fyllningen passar utmärkt att kombinera med granatäpplefyllning. Receptet räcker till att fylla en pralinform.INGREDIENSER1 dl vispgrädde2-3 msk pressad sagt av apelsin 1 msk rivet apelsinskal1 msk strösocker150 g mörk choklad20 g rumsvarmt smörGÖR SÅ HÄRHacka chokladen och lägg de i en värmetålig bunke.Koka upp grädde, strösocker, saft och skal av apelsin och häll sedan över chokladen.Rör om tills all…

Recept pralinfyllning - Granatäpple

Pralinfyllning med smak av granatäpple. Receptet räcker till att "toppa" en pralinform. Granatäpplefyllning passar väldigt bra ihop med exempelvis apelsinganache. Dubbla receptet om du vill fylla hela formen. INGREDIENSER100 g vit choklad60 g puré av granatäpple eller FunCakes smaksättning PomegranateGÖR SÅ HÄRSmält chokladen tills den är helt smält.Blanda ned granatäpple-purén i omgångar tills den är jämn och len. Värm upp igen vid be…

Produkten har blivit tillagd i varukorgen