Recept | Rysk smörkräm

rysk smörkräm

Rysk smörkräm är en variant av smörkräm där man använder kondenserad mjöl som bas istället för florsocker. Smörkrämen har en fast och len konsistens och är en riktig fröjd att både spritsa och spackla tårtor med. Ett perfekt alternativ för dig som tröttnat på den traditionella smörkrämen!

Den färdiga smörkrämen har en lätt kolasmak men kan även smaksättas med exempelvis kakao, choklad eller aromer. 

 

     RECEPT

 


DU BEHÖVER

 
  • 500 g smör
  • 1 burk kondenserad mjölk
 

 

Gör så här:

  1. Vispa smöret i minst fem minuter. Det ska bli ordentligt vitt och fluffigt.
  2. Häll i den kondenserade mjölken och vispa ihop smörkrämen.
  3. Smaksätt efter tycke och smak och färga eventuellt med pastafärg.

rysk smörkräm

Produkten har blivit tillagd i varukorgen