KOLA SOM PRALINFYLLNING

Fyll dina praliner med ljuvlig kola. Kolan är god som den är men kan också smaksättas på mängder av olika sätt. 

RECEPT

Ingredienser:

  • 230 g grädde
  • 130 g glykos
  • 260 g strösocker
  • 60 g kallt smör
  • Smaksättning, t.ex pepparkakskrydda, kakao eller havssalt.

    Prova dig fram hur mycket smak du vill ha. 4 tsk pepparkakskrydda eller 2-3 tsk kakao brukar vara lagom.

Gör så här:

  1. Koka upp grädden i en kastrull eller mikro.
  2. Koka strösocker och glykos på medelvärme tills den blir gyllenbrun. Rör inte för mycket.
  3. Värm upp grädden ifall den blivit för sval, den ska vara het.
  4. Häll i tre omgångar den heta grädden ner i sockerblandningen. Var försiktig så att du inte bränner dig för sockerblandningen bubblar upp när grädden hälls ner. Blanda ordentligt och vänta 15 sekunder mellan varje omgång grädde. Koka sedan kolan till 109 grader.
  5. Ställ kastrullen i ett kallt vattenbad tills den slutar koka.
  6. Ta bort från vattenbadet och vispa ned smöret och ev. kryddor.
  7. Låt svalna och häll sedan ned i en spritspåse. 

Relaterade produkter

0 kommentarer

Ingen har kommenterat detta inlägg ännu. Bli den första att kommentera!

Produkten har blivit tillagd i varukorgen