Recept hallonmousse

Ljuvliga hallonmousse! En riktig favorit när det kommer till tårtfyllning och enkel att göra själv. 

RECEPT

Ingredienser:

  • 350 g hallon
  • 2.5 dl grädde
  • 3 gelatinblad

Gör så här:

1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i minst fem minuter.

2. Koka upp hallonen så att det blir en hallonsås. (Koka upp tillsammans med lite socker för en sötare mousse. Vi gillar när det är lite syrligt)

3. Krama ur gelatinbladen och rör ned i hallonsåsen. Rör om ordentligt så bladen löses upp ordentligt. Låt svalna.

4. Vispa grädden och rör försiktigt ned hallonen. Viktigt att hallonen inte är för varma för då skär sig moussen.

Låt stå kallt i minst 4 timmar eller använd en anslagsring när du fyller tårtan.

 

Fyllningen passar bra ihop med:

  • Chokladmousse
  • Vit chokladmousse
  • Citronmousse
  • Passionsfruktsmousse
  • Dumlefluff

Klicka här för fler tips på fyllningar.

1 kommentar

Marie9 månad sedan
Hej, jag missade att man skulle sila hallonen och ta bort kärnorna 🙈 den blev inte så slät, tror jag vispa för mycket. Går det att rädda?

Produkten har blivit tillagd i varukorgen