Jordgubbsmousse är en riktig klassiker bland tårtfyllningar och vem tackar väl nej till en smaskig jordgubbstårta? Det här receptet räcker till att fylla ett lager i tårtan. Jordgubbsmousse kan också användas till andra desserter.
INGREDIENSER:
- 300 g jordgubbar
- 1/2 dl socker (kan väljas bort om du föredrar en mindre söt mousse)
- 2,5 dl grädde
- 3 gelatinblad
GÖR SÅ HÄR:
- Lägg gelatinbladen i vatten i 5 minuter.
- Koka upp jordgubbarna och ev. socker och låt koka i några minuter.
- Mixa till en slät kräm.
- Blanda i de urkramade gelatinbladen och rör om ordentligt så att allt blandas.
- Låt svalna till rumstemperatur.
- Vispa grädden och rör försiktigt ned den i jordgubbskrämen. Viktigt att jordgubbskrämen inte är för varm för då skär sig moussen.
- Låt stå kallt i minst 4 timmar eller använd anslagsring när du fyller tårtan.
Jordgubbsmousse passar bra ihop med:
- Vit chokladmousse
- Choklad
- Limemousse
- Rabarbermousse
- Fluff på Ahlgrens bilar
- Citronmousse
- Vaniljpannacotta
- Lemoncurdgrädde
Här hittar du fler tips på tårtfyllningar.