Recept Jordgubbsmousse

Jordgubbsmousse är en riktig klassiker bland tårtfyllningar och vem tackar väl nej till en smaskig jordgubbstårta? Det här receptet räcker till att fylla ett lager i tårtan. Jordgubbsmousse kan också användas till andra desserter.

INGREDIENSER:

  • 300 g jordgubbar
  • 1/2 dl socker (kan väljas bort om du föredrar en mindre söt mousse)
  • 2,5 dl grädde
  • 3 gelatinblad

GÖR SÅ HÄR:

  1. Lägg gelatinbladen i vatten i 5 minuter.
  2. Koka upp jordgubbarna och ev. socker och låt koka i några minuter.
  3. Mixa till en slät kräm.
  4. Blanda i de urkramade gelatinbladen och rör om ordentligt så att allt blandas.
  5. Låt svalna till rumstemperatur.
  6. Vispa grädden och rör försiktigt ned den i jordgubbskrämen. Viktigt att jordgubbskrämen inte är för varm för då skär sig moussen.
  7. Låt stå kallt i minst 4 timmar eller använd anslagsring när du fyller tårtan.

Jordgubbsmousse passar bra ihop med:

  • Vit chokladmousse
  • Choklad
  • Limemousse
  • Rabarbermousse
  • Fluff på Ahlgrens bilar
  • Citronmousse
  • Vaniljpannacotta
  • Lemoncurdgrädde

Här hittar du fler tips på tårtfyllningar.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen