Fyll tårtan med underbart god mangomousse. Mangomousse är enkelt att göra och passar bra ihop med andra fyllningar som vit chokladmousse eller citronmousse.
Receptet räcker för att fylla ett lager i tårtan.
INGREDIENSER:
- 300 g tärnad mango (gärna färsk men fryst går också bra)
- 2,5 dl grädde
- 3 gelatinblad
GÖR SÅ HÄR:
- Lägg gelatinbladen i vatten i minst 5 minuter.
- Koka upp mango i en kastrull och låt koka i några minuter.
- Mixa mangon till en slät kräm.
- Krama ur gelatinbladen ordentligt och blanda ner dem i mangokrämen. Rör runt ordenligt så att alla gelatinblad löser sig.
- Låt svalna till rumstemperatur.
- Vispa grädden och blanda försiktigt ner den i mangon. Viktigt att mangokrämen inte är för varm för då skär sig moussen.
- Låt stå kallt i minst 4 timmar eller använd anslagsring när du fyller tårtan.
Här hittar du fler tips på tårtfyllningar.