Recept mangomousse

Fyll tårtan med underbart god mangomousse. Mangomousse är enkelt att göra och passar bra ihop med andra fyllningar som vit chokladmousse eller citronmousse.

Receptet räcker för att fylla ett lager i tårtan.

INGREDIENSER:

  • 300 g tärnad mango (gärna färsk men fryst går också bra)
  • 2,5 dl grädde
  • 3 gelatinblad

GÖR SÅ HÄR:

  1. Lägg gelatinbladen i vatten i minst 5 minuter.
  2. Koka upp mango i en kastrull och låt koka i några minuter.
  3. Mixa mangon till en slät kräm.
  4. Krama ur gelatinbladen ordentligt och blanda ner dem i mangokrämen. Rör runt ordenligt så att alla gelatinblad löser sig.
  5. Låt svalna till rumstemperatur.
  6. Vispa grädden och blanda försiktigt ner den i mangon. Viktigt att mangokrämen inte är för varm för då skär sig moussen.
  7. Låt stå kallt i minst 4 timmar eller använd anslagsring när du fyller tårtan.

 

Här hittar du fler tips på tårtfyllningar.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen