Bjud gästerna på en tårta fylld med päronmousse, eller använd päronmoussen till andra desserter. Det här receptet räcker till att fylla ett lager i tårtan.
INGREDIENSER:
- 400 g skalade päron (konserverade eller färska)
- 2,5 dl grädde
- 3 gelatinblad
GÖR SÅ HÄR:
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten i fem minuter.
- Koka upp päronen och låt koka i några minuter.
- Mixa till en slät kräm.
- Blanda i de urkramade gelatinbladen och rör runt ordentligt så att allt blandas.
- Låt svalna till rumstemeperatur.
- Vispa grädde och rör försiktigt ned i päronkrämen. Viktigt att krämen inte är varm för då skär sig moussen.
- Låt stå kallt i minst 4 timmar.
Skulle moussen skära sig: Värm va 1 dl mousse i micron tills den blivit varm. Häll ned lite i taget i moussen medan du vispar i medelhastighet. Upprepa vid behov.
Päronmousse passar till:
- Chokladmousse
- Vaniljkräm
- After Eight-fluff
Klicka här för fler tips på fyllningar.