Recept Päronmousse

Bjud gästerna på en tårta fylld med päronmousse, eller använd päronmoussen till andra desserter. Det här receptet räcker till att fylla ett lager i tårtan.

INGREDIENSER:

  • 400 g skalade päron (konserverade eller färska)
  • 2,5 dl grädde
  • 3 gelatinblad

GÖR SÅ HÄR:

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i fem minuter.
  2. Koka upp päronen och låt koka i några minuter.
  3. Mixa till en slät kräm.
  4. Blanda i de urkramade gelatinbladen och rör runt ordentligt så att allt blandas. 
  5. Låt svalna till rumstemeperatur.
  6. Vispa grädde och rör försiktigt ned i päronkrämen. Viktigt att krämen inte är varm för då skär sig moussen.
  7. Låt stå kallt i minst 4 timmar.

Skulle moussen skära sig: Värm va 1 dl mousse i micron tills den blivit varm. Häll ned lite i taget i moussen medan du vispar i medelhastighet. Upprepa vid behov.

Päronmousse passar till:

  • Chokladmousse
  • Vaniljkräm
  • After Eight-fluff

Klicka här för fler tips på fyllningar.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen