Recept | Monstertårta till Halloween

trolltårta

Få gånger är det tillåtet att ta ut svängarna som på Halloween. Det finns inga tydliga ramar och kreativiteten i bakningen kan flöda fritt. Här har vi skapat en monstertårta fylld med vaniljkräm och jordgubbsmousse. Tårtan är spacklad med rysk smörkräm och sedan täckt med svart marsipan och fluffig frosting. För att få till den där riktiga Halloween-vibben har vi adderat några sockerdekorationer från Scrapcooking. Recept och fler bilder hittar du längre ned på sidan. 

 

     RECEPT

 


DU BEHÖVER

 

BRA ATT HA

 

 

Gör så här:

 1. Förbered tårtbotten, gärna i en tårtring eller bakform med högre kant då det ger tårtan en snyggare siluett. 
 2. Dela tårtbotten i 4 delar.
 3. Förbered vaniljkräm och jordgubbsmousse enligt anvisningarna på förpackningen. Rör ned chokladknappar i den färdiga vaniljkrämen. 
 4. Använd en tårtring om du ska fylla tårtan direkt. Annars låter du fyllningarna stelna i kylen innan montering. 

Hög tårtring

 1. Låt fyllningarna sätta sig ordentligt, gärna över natten, och spackla sedan tårtan med rysk smörkräm. Ställ in i kylen.
 2. Kavla ut den svarta marsipanen med hjälp av kavlingsmattorna och lägg försiktigt över tårtan. Jämna ut ojämnheter med hjälp av händerna och/eller smoother. Skär bort den överflödiga marsipanen med en kniv.

kavla marsipan

 1. Färga gumpaste med svart pastafärg för att modellera monstrets öron. Avänd en beige nyans för att modellera masken som ska sticka ut ur ena örat. Modelleringarna kan med fördel göras i förväg så att de hinner stelna. Tryck fast masken i örat och fäst de båda öronen på tårtan med hjälp av okokt spagetti eller floristtråd.

Fästa dekorationer på tårta

 1. Fäst de ätbara ögonen på tårtan med hjälp av ätbart lim.
 2. Förbered frostingen enligt anvisningarna på paketet. Dela upp den färdiga frostingen i tre delar och färga med pastafärger.
 3. Spritsa sedan monstrets hår med tyll 1M och 2D. Det ska vara ganska slarvigt.

spritsa tårta

 1. Lägg på hatten och fäst eventuellt fler sockerdekorationer på tårtan.

dekorera halloweentårta

halloweentårta

 1. Klart!

trolltårta
 

 

0 kommentarer

Ingen har kommenterat detta inlägg ännu. Bli den första att kommentera!

Produkten har blivit tillagd i varukorgen