Recept | Spöklik tårta till Halloween

spöktårta

Skräm bort gästerna med spöktårtan så har du hela för dig själv? Nja, det här gulliga spöket kommer alla vilja smaka på. Tårtan är spacklad med smörkräm och fylld med aprikossylt. Perfekt till Halloween!

 

     4 TIMMAR        20-24 PERSONER

 


DU BEHÖVER

 

BRA ATT HA

 

 

Gör så här:

  1. Förbered tårtbotten och dela den på mitten.
  2. Förbered 125 g mix för Smörkräm enligt anvisningarna på förpackningen.
  3. Bred på ett lager smörkräm och aprikossylt mellan tårtbottnarna.
  4. Tryck ned en dowel i mitten på tårtan och klipp av i rätt storlek.
  5. Använd en vass kniv för att forma den övre delen av tårtbotten till ett halvklot.
  6. Spackla hela tårtan med smörkräm och ställ in i kylen.
  7. Kavla ut den svarta sockerpastan och använd PME Cutting wheel för att skära ut ögon och mun till spöket.
  8. Kavla ut den lila sockerpastan, skär ut en rektangel, och forma den till en rosett. Lägg en liten bit lila sockerpasta på mitten av rosetten för att skapa själva knuten.
  9. Täck arbetsytan med florsocker och kavla sedan ut den vita sockerpastan. Lägg sockerpastan över tårtan och dra eventuellt lite i kanterna för att ordna en snyggare drapering. 
  10. Använd ätbart lim för att fästa spökets ögon, mun och rosett.

spöktårta

Recept från FunCakes.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen