Visa alla blogginläggVisar inlägg från Februari 2023
Recept | Kaffedrink med smak av semla
Kan man dricka en semla? Vi skapade en kall kaffedrink med Amaretto Disaronno, Likör 43 och spritsad grädde på toppen. Drinken toppas med kardemumma för den rätta semmelsmaken. RECEPT DU BEHÖVER6 cl Amaretto Disaronno2 cl Likör 431,5 dl starkt kaffeVispad gräddeKardemummaEv. 4 cl mjölk för en sötare drink Gör så här:Blanda Amaretto, kaffe och Likör 43 i en shaker med is.Skaka i 20 sekunder och häll upp i ett glas med massor av is.Toppa med sprits…
Recept | 7 sorters semlor
Sju sorters semlor - ja du läste rätt! Vi provbakade sju olika varianter av semlor och här kan du ta del av resultatet. Vad sägs om violsemla, popcornsemla eller semla med smak av äppelpaj? Kanske gömmer det sig en ny favorit bland recepten. Välkommen att inspireras av våra sju semmelrecept. SEMLA MED VIOL & SALTLAKRITS RECEPT DU BEHÖVER0,5 dl grädde25-50 g FunCakes smaksättning violet efter tycke och smak Saltlakritsflakes GÖR SÅ HÄRVispa grädde…
Recept | Gör din egen mandelmassa
Att göra din egen mandelmassa är både enkelt och gott. Perfekt i semmeltider eller när du ska baka andra bakverk med mandel. Undvik att mixa mandlarna helt och hållet om du vill behålla lite crunch i mandelmassan. RECEPT DU BEHÖVER300 g sötmandel10 g bittermandel300 g florsocker2 äggvitor Gör så här:Skålla mandlarna genom att låta dem koka några minuter. Skölj av och häll dem i en ren och torr kökshandduk, ta bort skalet genom at…
Recept | Chokladganache
Chokladganache i semla.Chokladganache kan användas till tårtfyllning, praliner och mängder av olika desserter. Välj en choklad du tycker om, ganache kan göra på både mörk och ljus choklad. I vårt recept utgår vi från 100 g choklad. Utöka receptet beroende på vad du ska använda chokladganachen till. RECEPT DU BEHÖVER100 g choklad, t ex Callebaut chokladpellets Mörk N70-30-381 dl vispgrädde10 g honung1 msk rumsvarmt smörLite salt G&o…
Recept | Baguetter med soltorkade tomater & parmesan av Frida Bornholt
Finns det någonting som slår doften av hembakat bröd? Vår ambassadör Frida Bornholt @kakmakeria delar med sig av sitt recept på mjuka baguetter med soltorkade tomater och parmesanost. Brödet gräddas på Patisses baguetteplåt med plats för tre baguetter. RECEPT DU BEHÖVER50 g torrjäst2,5 dl vatten200 g strimlade, soltorkade tomater2 tsk salt1 dl riven parmesanost6-7 dl mjöl2 msk brödsirap eller annan sirap Gör så här:Blanda hälf…