.jpg)
Ljuvlig blåbärsmousse som garanterat går hem hos fikagästerna. Syrlig, söt och alldeles underbar! Blåbärsmousse kan användas som fyllning i tårta eller till andra desserter.
Receptet räcker för att fylla ett lager i tårtan.
INGREDIENSER:
- 200 g blåbärssylt eller 200 g blåbär och 1/2 dl socker
- 3 dl grädde
- 3 gelatinblad
- ev. några droppar blåbärsarom
GÖR SÅ HÄR:
- Blötlägg gelatinbladen i vatten i ca 5 minuter.
- Värm sylten tillsammans i en kastrull, lyft bort precis innan det börjar koka.
- Krama ur de blötlagda gelatinbladen och blanda ner dem i kastrullen.
- Låt svalna till rumstemperatur.
- Vispa grädden och blanda försiktigt ner den i blåbärssylten. Viktigt att sylten inte är för varm för då skär sig moussen.
- Låt stå kallt i minst 4 timmar eller använd anslagsring när du fyller tårtan.
Blåbärsmousse passar bra ihop med:
Klicka här för fler tips på fyllningar.
