Recept blåbärsmousse

Ljuvlig blåbärsmousse som garanterat går hem hos fikagästerna. Syrlig, söt och alldeles underbar! Blåbärsmousse kan användas som fyllning i tårta eller till andra desserter. 

Receptet räcker för att fylla ett lager i tårtan.

INGREDIENSER:

  • 200 g blåbärssylt eller 200 g blåbär och 1/2 dl socker
  • 3 dl grädde
  • 3 gelatinblad
  • ev. några droppar blåbärsarom

GÖR SÅ HÄR:

  1. Blötlägg gelatinbladen i vatten i ca 5 minuter.
  2. Värm sylten tillsammans i en kastrull, lyft bort precis innan det börjar koka.
  3. Krama ur de blötlagda gelatinbladen och blanda ner dem i kastrullen.
  4. Låt svalna till rumstemperatur.
  5. Vispa grädden och blanda försiktigt ner den i blåbärssylten. Viktigt att sylten inte är för varm för då skär sig moussen.
  6. Låt stå kallt i minst 4 timmar eller använd anslagsring när du fyller tårtan.

 

Blåbärsmousse passar bra ihop med:

Klicka här för fler tips på fyllningar.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen