Chokladmousse är en succé i alla tårtor och går att kombinera med massor av olika smaker som exempelvis hallon, apelsin, banan och jordgubb. Det här receptet på chokladmousse räcker till att fylla ett lager i tårtan.
INGREDIENSER:
- 200 g choklad (mörk- eller mjölkchoklad)
- 3 dl grädde
- 2 gelatinblad
GÖR SÅ HÄR:
- Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 minuter.
- Hacka chokladen och smält tillsammans med 1/2 dl vispgrädde i en kastrull på låg värme.
- Krama ur gelatinbladen och rör ned i chokladen. Blanda runt ordentligt.
- Låt svalna till rumstemperatur.
- Vispa 2,5 dl grädde fluffigt och blanda försiktigt ned i chokladen.
- Ställ i kylen minst 4 timmar eller använd anslagsring när du fyller tårtan.
Chokladmousse passar bra ihop med:
Klicka här för fler tips på fyllningar.