Recept Chokladmousse

Chokladmousse är en succé i alla tårtor och går att kombinera med massor av olika smaker som exempelvis hallon, apelsin, banan och jordgubb. Det här receptet på chokladmousse räcker till att fylla ett lager i tårtan.

INGREDIENSER:

  • 200 g choklad (mörk- eller mjölkchoklad)
  • 3 dl grädde
  • 2 gelatinblad

GÖR SÅ HÄR:

  1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 minuter.
  2. Hacka chokladen och smält tillsammans med 1/2 dl vispgrädde i en kastrull på låg värme.
  3. Krama ur gelatinbladen och rör ned i chokladen. Blanda runt ordentligt.
  4. Låt svalna till rumstemperatur.
  5. Vispa 2,5 dl grädde fluffigt och blanda försiktigt ned i chokladen.
  6. Ställ i kylen minst 4 timmar eller använd anslagsring när du fyller tårtan.

Chokladmousse passar bra ihop med:

 

Klicka här för fler tips på fyllningar.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen