Recept Vit chokladmousse

Ljuvlig vit chokladmousse som går att kombinera med andra smaker i oändlighet. Vit chokladmousse passar perfekt som tårtfyllning men också som egen dessert i glas. Servera gärna moussen tillsammans med färska bär. Smaka och njut!

INGREDIENSER:

  • 200 g vit choklad
  • 2 dl grädde
  • 2 gelatinblad

GÖR SÅ HÄR:

  1. Blötlägg gelatinbladen i fem minuter.
  2. Hacka chokladen smått och blanda tillsammans med grädden i en kastrull.
  3. Värm på låg värme tills chokladen smält. Viktigt att det inte börjar koka!
  4. Rör ned gelatinbladen i den varma chokladblandningen och rör runt ordentligt så att gelatinet löser upp sig.
  5. Ställ in krämen i kylen och låt svalna helt.
  6. Vispa försiktigt upp krämen när den svalnat.

Vit chokladmousse passar bra ihop med:

Här hittar du fler tips på tårtfyllningar.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen